İçeriğe geç

Tarafından getirildi

logo

Rekabet ve Regülasyon

En yeni haberler, değişiklikler, kararlar, değerlendirmeler…

open menu close menu

Rekabet ve Regülasyon

  • Anasayfa
  • Hakkımızda

Sayılar Konuşsun: Rekabet Kurumu’nun Piyasalara Müdahalesi

Yazar Rekabet regulasyon
18 Mayıs 2021
  • Rekabet Hukuku
Share on Facebook Share on Twitter Share via email Share on LinkedIn

Ülkemizde son dönemlerde Rekabet Kurumu tarafından gerçekleştirilen inceleme sayısının ve verilen idari para cezalarının artış trendinde olduğunu kolaylıkla gözlemleyebiliyoruz. Sayılar da gösteriyor ki, bu durum rekor idari para cezalarını sıklıkla duyar olduğumuz için geliştirdiğimiz bir algıda seçicilik durumu değil. Aksine, son yıllarda mesleki kapasitesi önemli oranda genişlememiş olan Rekabet Kurumu’nun iş yükünün son birkaç yıl içerisinde katlandığını söyleyebiliriz.

Rekabet Kurumu tarafından son beş yılda sonuçlanan soruşturmaların sayısına baktığımızda, 2016 yılında 20, 2017 yılında 16, 2018 yılında 23, 2019 yılında 15, 2020 yılında ise 26 soruşturmanın tamamlandığını görüyoruz[1]. Bu beş yılda sonuçlandırılan soruşturma sayısı yıllık ortalama 20 iken, 2021 yılının yalnızca ilk çeyreğinde Rekabet Kurumu tarafından 19 soruşturmanın sonuçlandırıldığını görüyoruz[2]. Evet, Rekabet Kurumu son beş yıldır her bir yıl tamamladığı ortalama soruşturma sayısına 2021’in yalnızca ilk çeyreğinde ulaştı. Soruşturmaların ortalama 12-18 ay sürdüğü düşünüldüğünde, özellikle 2020 yılında açılan soruşturma sayısında önemli bir artış olduğunu söyleyebiliriz.

Son beş yılda Rekabet Kurumu tarafından verilen idari para cezalarının toplam değerleri ise aşağıdaki gibidir[3]:

Yılİdari Para Cezaları (TL)
2016196 136 765,62
2017206 528 524,29
2018350 156 560,90
2019282 015 491,72
20202 242 854 974,19

İdari para cezalarının enflasyon etkisinden arındırılmamış nominal değerleri esas alınarak hesaplama yapıldığında, 2017 yılında bir önceki yıla nazaran verilen toplam idari para cezaları %5 artarken, 2018 yılında bu artış %70’e ulaşmıştır. 2019 yılında 2018 yılına nazaran idari para cezaları toplamı %19 azalırken, 2020 yılına gelindiğinde 2019’a kıyasla Rekabet Kurumu tarafından verilen idari para cezaları %695 artış göstermiştir. Nitekim 2019 yılında 280 milyon lira dolaylarındaki bu değer, 2020 yılında 2,24 milyar lirayı bulmuştur.

2021 yılının ilk çeyreğinde verilen idari para cezaları toplamı ise 1,4 milyar lira civarındadır. Bu da 2020 yılında kırılan rekorun 2021 yılında tazeleneceğinin önemli bir göstergesidir.

2021 yılının ilk çeyreğinde verilen idari para cezaları ise her bir soruşturma özelinde aşağıdaki gibidir[4]:

İncelenen Teşebbüs/lerİdari Para Cezası (TL)
UNILEVER480 217 217,26
GOOGLE296 084 899,49
ROCHE – NOVARTIS278 437 269,13
MDF YONGA LEVHA271 061 660,49
GRUP SEB27 608 795,57
BUĞDAY UNU ÜRETİCİLERİ24 945 973,57
DYO21 036 866,58
İZMİR KONTEYNIRCILAR6 131 584,38
KAPADOKYA BALONCULAR3 163 533,69
TÜRK ECZACILAR BİRLİĞİ192 718,47
HEPSIBURADA VE ANKA157 897,84
İSTANBUL TAKSİMETRECİLER46 808,18
PAMUKKALE BALONCULAR44 777,61
TOPLAM1 409 130 002,26

2021 yılının ilk çeyreğinde verilen idari para cezalarının %74,8’i dört teşebbüse verilmiştir. Aralarında Google’ın da bulunduğu bu teşebbüslerin küresel çapta faaliyet gösteren yüksek cirolara sahip uluslararası şirketler oldukları göz önünde bulundurulduğunda böylesine yüksek cezalar almalarının görece olağan olduğu söylenebilecektir.  

Öte yandan Rekabet Kurumu tarafından salt Google’a verilen idari para cezalarına baktığımızda, bu teşebbüse 2018 yılında Google Android kararında yaklaşık 93 milyon lira, 2020 yılı Şubat ayında Google Shopping kararında yaklaşık 98 milyon lira, Kasım 2020’de Google Adwords kararında yaklaşık 196 milyon lira, 2021’de Local Unit kararında ise yaklaşık 296 milyon lira idari para cezası verildiği görülmektedir. Elbette idari para cezasının ağırlaştırılması için gerekli koşulların sağlanmış olması, bu cezaların artmasında bir etken olarak öne çıkmaktadır. Ancak yukarıda açıkladığımız genel trend çerçevesinde ele alındığında, cezaların daha yüksek oranlar üzerinden belirleniyor olabileceği yönündeki çıkarımı da yanlışlamak güçtür.

2021 yılının devamında Rekabet Kurumunun tamamlayacağı incelemeler ve idari para cezaları yakın merceğimizde. Gelişmeler ve yeni analizler için bizi takipte kalın.


[1] Rekabet Kurumu Karar İstatistikleri, https://www.rekabet.gov.tr/tr/Sayfa/Yayinlar/karar-istatistikleri , Erişim Tarihi: 17.05.2021.

[2] Rekabet Kurumu resmi internet sitesindeki basın duyurularında sonuçlandığı duyurulan soruşturmalar sayılarak elde edilmiştir.

[3] Rekabet Kurumu Karar İstatistikleri, https://www.rekabet.gov.tr/tr/Sayfa/Yayinlar/karar-istatistikleri , Erişim Tarihi: 17.05.2021.

[4] Rekabet Kurumu resmi internet sitesindeki basın duyurularında sonuçlandığı duyurulan soruşturmalarda her bir teşebbüs için belirtilen idari para cezaları toplanarak elde edilmiştir.

Share on Facebook Share on Twitter Share via email Share on LinkedIn
Şimdi kayıt olun
Son blog yazılarımızı e-posta ile alın.
Gönder
administrative fine, competition law, idari para cezaları, inceleme sayısı, number of cases, over enforcement, piyasalara müdahale, Rekabet Hukuku, Rekabet Kurumu, Rekor Ceza, Turkish competition authority
Rekabet regulasyon

Rekabet regulasyon

Bütün makaleler

İLGILI MAKALELER

  • Rekabet Hukuku
  • Rekabet Uyum Programı

Rekabet Uyum Programlarına Amerika’dan Yeni Bir Soluk

Yazar Şahin Ardıyok and Emin Köksal
  • Rekabet Hukuku

TEK KABAHAT Mİ YOKSA BİRDEN FAZLA KABAHAT Mİ SORUSUNA YENİ BİR BOYUT GETİREN KARAR: BÖLGE İDARE MAHKEMESİNİN MEY İÇKİ KARARINA ACABA DANIŞTAY NE DİYECEK?

Rekabet hukuku ile ilgilenen herkesin hatırlayacağı gibi Mey İçki’nin faaliyette bulunduğu rakı pazarı ile votka ve cin pazarlarında uygulamakta olduğu […]

Yazar Reşit Gürpınar
  • İdare Hukuku
  • Rekabet Hukuku

Rekabet Kurulu 9/3 Görüşleri Hakkında İçtihat Değişikliği (Mi?)

Yazar Y. Sertaç Serter

Balcıoğlu Selçuk Eymirlioğlu Ardıyok Keki

Balcıoğlu Selçuk Eymirlioğlu Ardıyok Keki (“BASEAK”) İstanbul’da kurulmuş, hukukun tüm alanlarında hizmet vermekte olan bir hukuk bürosudur. 2007’den beri müvekkillerimize Türkiye’de yürüttükleri faaliyetlerinde ve büyüme planlarında titiz ve güvenilir hukuki çözümler sunmaktayız.

Özel kişilerden, girişimcilere, kuruluş aşamasındaki küçük şirketlerden, devlet kuruluşlarına, orta ve büyük ölçekli özel ve halka açık şirketlerden uluslararası ve küresel holdinglere varıncaya kadar her ölçekten şirketin hukuki ihtiyaçlarına yönelik hizmet vermekteyiz.

Şimdi kayıt olun

Blog yazılarımızı e-posta ile alın.

Kayıt ol

Kategori̇ler

  • Bankacılık
  • Birleşme ve Devralma ve Ortak Girişim
  • Diğer Endüstriler
  • E-Ticaret
  • Elektrikli Araçlar
  • Enerji
  • Finansal Regülasyon
  • Genel
  • Hakim Durumun Kötüye Kullanılması
  • Hızlı Tüketim Malları
  • Hukuk ve İktisat
  • İdare Hukuku
  • Ilac ve Sağlık
  • İnovasyon
  • Kişisel Verilerin Korunması
  • Maden Hukuku
  • Muafiyet ve Menfi Tespit
  • Otomotiv
  • Pişmanlık Uygulamaları
  • Regülasyonlar
  • Rekabet Hukuku
  • Rekabet İktisadı
  • Rekabet Uyum Programı
  • Rekabete Aykırı Anlaşmalar
  • Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörizmin Finansmanı
  • Telekomünikasyon, Teknoloji ve Medya
  • Uluslararası Ticaret
  • Usul Kuralları ve Cezalar
  • Uyum
  • Yapay Zeka
  • Yerinde İncelemeler
  • Yolsuzluk

© 2025 Dentons

  • © BASEAK 2024
  • Gizlilik Politikası
  • Kullanım Kuralları